Laserfocus: alle doelen behalen in 2023

8 januari 2023

Inhoudsopgave

Laserfocus: alle doelen behalen in 2023

Als je mijn boek gelezen hebt, kan ik me best voorstellen dat je denkt: wat leeft deze gast voor een perfect gestructureerd leven? Zo lijkt het misschien omdat ik in het boek alle tips op een rijtje heb gezet die voor mij werken maar dat betekent niet dat ik al die tips zelf ook continu in de praktijk breng. 

Soms sla ik een paar weken wekelijks onderhoud over, soms focus ik op de verkeerde dingen en soms zeg ik ‘ja’ tegen te veel dingen. Dat hoort bij het mens zijn en een gebalanceerd leven. Als je altijd alles perfect zou doen ben je namelijk ook uit balans. 

Doelen behalen in 2022

In 2022 had ik té veel op mijn bord. Ik had een omzetdoel van 20.000 euro met mijn eigen bedrijf, ik wilde een affiliate website opstarten, mijn boek naar het Engels vertalen, als co-host van De Spaarpodcast wilde ik het aantal luisteraars en de engagement laten groeien en als Salesforce professional wilde ik mezelf ontwikkelen door het halen van een aantal examens. Om in Tien Keer Met Pensioen termen te spreken: mijn sprint zat te vol. Happens to the best. En mij. 

Een flink aantal van die doelen heb ik niet gehaald. Baal ik daarvan? Nee, want het gaat niet om het halen van die doelen. Het gaat om de reis daarnaartoe en de nieuwe dingen die je daardoor ontdekt. Natuurlijk zou het halen van die doelen extra mooi zijn maar tegelijkertijd heb ik door het niet halen van die doelen ontdekt dat ik té veel wilde. Dat ik schrijven leuker vind dan podcasten. Nog steeds zou ik willen dat die twee (en andere doelen) naast elkaar kunnen bestaan maar dat zou betekenen dat ik ergens anders offers moet maken. Dat zou betekenen dat ik minder tijd zou besteden aan: vrienden en familie, lekker eten, sporten, lezen, of niets doen. En die zijn non-negotiable. Wat dan nu?  

What would you do differently with your time, today, if you knew in your bones that salvation was never coming – that your standards had been unreachable all along, and that you’ll therefore never manage to make time for all you hoped you might?

Oliver Burkeman – Four Thousand Weeks

Welke doelen wil ik behalen in 2023?

Je kunt simpelweg niet alle doelen behalen. Tenminste, niet als je jezelf een te omvangrijke doelenlijst toestaat. Daarom heb ik dit jaar ingezet op laserfocus. Alles wat ik doe moet bijdragen aan een van de volgende doelen: 

  1. Promotie van Tien Keer Met Pensioen als levensstijl
  2. Ontwikkeling als Salesforce professional
  3. Mijn non-negotiables

Wat er dan allemaal onder punt 1, 2, en 3 valt en hoe ik die ga tackelen lees je in een volgend artikel! 

Nieuwste blogposts

Gepubliceerd op 4 april 2023
De aller-aller-allernieuwste iPhone...

Moet je altijd de aller-aller-allernieuwste iPhone hebben? Of kan het best een iOsje minder?

Gepubliceerd op 20 maart 2023
Boek Review: Het Simpele Pad naar Rijkdom van JL Collins

In dit artikel review ik het boek van JL Collins: Het Simpele Pad Naar Rijkdom.

Gepubliceerd op 6 maart 2023
Laserfocus in de praktijk

Laserfocus in de praktijk Zoals ik in dit artikel over