Jaarlijks Met Pensioen en 2 Ton Omzet met Jorg Ruis

13 juni 2022

Inhoudsopgave

Jaarlijks Met Pensioen en 2 Ton Omzet met Jorg Ruis

Ergens in 2021 stuurde Robin mij een Insta Story door van Jorg Ruis. Zoals je ziet stond iets in over een jaarlijks mini pensioen.

Jorg Ruis Instastory
Instastory Jorg Ruis

Ik zou de schrijver van Tien Keer Met Pensioen niet zijn als ik daar niet op aan ging en ik heb Jorg een bericht gestuurd: ‘Hey Jorg, bla bla bla. Goh, mini pensioen dit dat zus zo bla bla bla. Wil jij een keer in De Spaarpodcast komen praten over jouw mini pensioenen en jouw levensstijl?’. Nou dat wilde Jorg wel en ik ben blij dat hij zijn verhaal heeft gedeeld. Maar eerst:

Wie is Jorg Ruis?

Jorg Ruis was een van de eerste Nederlandse op Twitter, heeft als een van de eersten gewerkt bij The Next Web en Messagebird en was oprichter van Culture Builders. Nu is hij full-time ondernemer en helpt hij andere ondernemers met zijn Liftoff programma. Daarnaast geeft hij samen met zijn vrouw Sanny Verhoeven (@sannyzoektgeluk) workshops, waaronder het Vandaag Gelukkig, Morgen Succesvol programma.

Jorg Ruis Profiel

In de aflevering met Jorg Ruis bespreken we hoe Jorg is gekomen waar hij nu is. De eerste jaren van zijn leven werkte hij namelijk in loondienst maar wel voor toonaangevende bedrijven zoals The Next Web. Toch begon het ondernemerschap te lonken en qua timing misschien wel op het slechtste moment want Jorg Ruis moest een riant aandelenpakket opgeven om zijn ondernemersdroom na te jagen. Wel met succes want hij werd cultuurgoeroe met Culture Builders en leerde nog meer over het creëren en neerzetten van een echt merk.

Die kennis heeft hij nu verwerkt in een online programma en daarmee begeleidt hij andere ondernemers die ook een sterk merk neer willen zetten. Een inspirerend verhaal van een wendbare ondernemer die ook nog eens deelt hoe het mogelijk is om jaarlijks twee maanden met mini pensioen te gaan en dan toch een omzetdoel van twee ton aan weten te houden. Wijze lessen van Jorg Ruis!

Tien Keer Met Pensioen Lessen van Jorg Ruis

  1. Durf een zak geld te laten liggen als je anders je dromen laat liggen. (Jorg liet een aandelenpakket liggen dat een aantal jaar later misschien wel miljoenen waard bleek te zijn om te gaan ondernemen)
  2. Stel jezelf de vraag wat je met een belachelijk grote som geld zou doen en kijk vanaf daar of je dat met je huidige middelen al mogelijk kan maken. Zo had Jorg de wens om een duur horloge te kopen en met het gezin naar Zuid-Afrika te gaan. Daar heb je in principe geen miljoenen voor nodig…
  3. Snelheid is belangrijker dan perfectie. Dit past mooi in de agile leven mindset. Je kunt beter gewoon beginnen en leren van je fouten dan constant blijven wikken en wegen tot alles perfect is.
  4. Denk schaalbaar. Niet linear maar exponentieel. Als ZZP-er kun je ervoor kiezen om alleen je uren te verkopen. Die uren zijn beperkt terwijl de uren die je eenmalig in een schaalbaar aanbod steekt, zichzelf exponentieel kunnen terug verdienen.

Door het toepassen van deze lessen heeft Jorg Ruis een levensstijl weten te creëren waarbij hij geen werkweken van 70 uur meer maakt maar ‘slechts’ drie dagen per week werkt. Daarnaast kan hij het zich door de schaalbare opzet van zijn business kunnen veroorloven om meerdere maanden per jaar met mini pensioen te gaan.

Dat is weer een hele andere manier om meerdere keren met mini pensioen te gaan en ik vind het, echt waar, een geweldige prestatie. Mocht Jorg echt jaarlijks twee maanden met pensioen gaan, dan gaat hij niet tien keer maar nog wel twintig keer met pensioen 🚀

Meer Tien Keer Met Pensioen Lessen

Nieuwste blogposts

Gepubliceerd op 4 april 2023
De aller-aller-allernieuwste iPhone...

Moet je altijd de aller-aller-allernieuwste iPhone hebben? Of kan het best een iOsje minder?

Gepubliceerd op 20 maart 2023
Boek Review: Het Simpele Pad naar Rijkdom van JL Collins

In dit artikel review ik het boek van JL Collins: Het Simpele Pad Naar Rijkdom.

Gepubliceerd op 6 maart 2023
Laserfocus in de praktijk

Laserfocus in de praktijk Zoals ik in dit artikel over