Fuck SEO Teksten Schrijven

30 mei 2022

Inhoudsopgave

Pardon my French. Dit is iets wat al een tijdje in mijn hoofd leeft en ik ga in dit artikel uitleggen wat nou precies mijn probleem met SEO teksten schrijven is. 

Mijn Probleem Met SEO Teksten Schrijven

SEO staat voor Search Engine Optimization en iedereen en zijn buurman weet dat of heeft ervan gehoord. Er zijn hele bedrijven opgetuigd die als enige doel hebben om de websites van hun klanten zodanig te optimaliseren, dat het grote heilige algoritme van Google hun websites op de verlossende eerste pagina van zoekresultaten toont. 

Hoe kun je SEO Teksten Schrijven?

Een van de manieren waarop je dat kunt bereiken is door SEO teksten te schrijven. Kort gezegd doe je dan een beetje onderzoek naar waar mensen zoal op googlen. Daar heb je online (en duurbetaalde) tools voor zoals Semrush en Ubersuggest. Simpel gezegd moet je er daarna voor zorgen dat je de woorden waar mensen zoal op googlen een paar keer terugkomen in je artikel en voila: organic traffic (of in gewoon Nederlands: organisch verkeer) naar jouw geweldige website! Ik zal een voorbeeld geven. 

Wat is een leuk Pensioen Gedicht?

“Vele jaren heb ik gewerkt voor de poen, vanaf ben ik tevreden met mijn pensioen.”

Pensioen Gedicht

Hier zie je een pensioen gedicht dat stond op een bord wat ik kocht op een antiekmarkt in Tongeren (echt waar). Voor de mensen die mijn kwarkformule en de spullen-en-dingen-filosofie kennen is het een wonder dat ik daar überhaupt rondliep. 

Om terug te komen op mijn voorbeeld: ik heb nu al stiekem twee keer de zoekterm ‘pensioen gedicht’ gebruikt in mijn tekst (drie keer als je de pensioen gedicht uit deze zin meerekent en vier keer als je de pensioen gedichtjes uit deze haakjes meerekent). Zo makkelijk is SEO schrijven ook weer niet want er zitten nog veel meer haken en ogen aan. Haken die ik niet aan mijn ogen wil hebben. 

Pensioen Gedichtjes

De oplettende lezer heeft gezien dat ik ook ‘pensioen gedichtjes’ heb gebruikt wat technisch gezien niet hetzelfde is als pensioen gedicht maar ook een zoekterm die vaak wordt gebruikt. Een andere populaire zoekterm is ‘gedicht pensioen collega’. Hier wordt 880 keer per maand op gezocht volgens Ubersuggest (zie afbeelding). Je mag ervan uitgaan dat bovenstaand pensioen gedicht ook van toepassing is op een gedicht pensioen collega (ik bedoel een gedicht voor het pensioen van je collega maar dan kloppen de keywords niet meer). 

Pensioen Gedicht

Doelen Q2 (en 2022 in het algemeen)

Een van mijn doelen is om meer content te creëren rondom Tien Keer Met Pensioen. Dit doe ik al via De Spaarpodcast en dat was ook te horen in onze doelen update. Het niet zo grappige is dat ik amper artikelen heb geschreven op mijn blog terwijl dit toch een funnel is om mensen kennis te laten maken met het idee van Tien Keer Met Pensioen. Zonde. Waarom ik zo weinig publiceer? Ik wil elk artikel ook goed laten presteren qua SEO zodat nóg meer mensen het kunnen lezen. Dat was een mentale blokkade waar ik in dit artikel mee heb afgerekend. Schrijven vind ik leuk. SEO teksten schrijven niet. Verwacht vanaf nu dus regelmatig een op Google onvindbaar artikel van mijn hand. Gewoon omdat ik het leuk vind.

Mijn ruggenraat en SEO teksten schrijven

Je hebt mooie plugins in WordPress die allemaal passief aggressieve suggesties geven zoals: “Content is maar 531 words long. Consider using at least 600 words.

SEO Teksten Schrijven

Iets in mij wil dan toch de zes groene vinkjes zien dus besloot ik na mijn afsluiting ‘Gewoon omdat ik het leuk vind.’, nog een kopje toe te voegen en gewoon maar te blijven typen totdat het vinkje uiteindelijk groen werd. Nog maar zeven woorden te gaan. Einde.

SEO Teksten Schrijven

Nieuwste blogposts

Gepubliceerd op 4 april 2023
De aller-aller-allernieuwste iPhone...

Moet je altijd de aller-aller-allernieuwste iPhone hebben? Of kan het best een iOsje minder?

Gepubliceerd op 20 maart 2023
Boek Review: Het Simpele Pad naar Rijkdom van JL Collins

In dit artikel review ik het boek van JL Collins: Het Simpele Pad Naar Rijkdom.

Gepubliceerd op 6 maart 2023
Laserfocus in de praktijk

Laserfocus in de praktijk Zoals ik in dit artikel over