De Pensionado Party

20 februari 2023

Inhoudsopgave

De Pensionado Party

Tijdens het pensioen waarin ik mijn boek schreef, was ik ook nog eens jarig. Dat was dubbel reden voor een feestje. Een pensioen feestje én een verjaardagsfeest. Nou hou ik heel erg van themafeesten dus in dit artikel doe ik uit de doeken hoe je een gezellig pensioen feestje kunt geven. 

De Pensioen Feestartikelen

Allereerst: leverworst en blokjes kaas. Oke, oke, die zijn altijd optioneel. Evenals bitterballen, zowel vegetarisch als old school. Toen ik begon met de organisatie van het feest, dacht ik origineel te zijn want hoeveel mensen geven er nou een feestje met als thema pensioen? Heel veel dus. Ik was even vergeten dat er elk jaar tienduizenden (?) mensen met pensioen. Ik zet een vraagteken achter tienduizenden want ik heb werkelijk waar geen idee. 

Het CBS brengt redding: ik heb de cijfers van 2022 er even bijgepakt. In januari 2022 waren er in totaal 3.585.000 gepensioneerden en in november 2022 had Nederland 3.563.600 gepensioneerden. Dat is een toename van 21.400. Tienduizenden mensen die dus potentieel een pensioen feest geven. Origineel Rowan. Het betekende wel dat er genoeg artikelen te vinden zijn om je feestje aan te kleden. Ik zal even wat fijne bol.com affiliatelinks plaatsen: 

Al deze feestartikelen hingen in de lokale Dordtse kroeg maar dan ben je nog niet klaar. Iedereen was namelijk uitgenodigd om verkleed als pensionado naar het feest te komen (als je een van de bijna 4 miljoen pensionado’s in Nederland bent, kost dit aanzienlijk minder moeite). Voor mensen die nog net iets jonger zijn kan ik bijvoorbeeld de volgende spray aanraden: 

Dat voegt nét de juiste hoeveelheid jaren toe waardoor je zomaar door kunt gaan voor pensionado. 

Tot slot zorg je voor de (alcoholische) versnaperingen en je hebt de receptuur voor een top pensioen feest. Ik ontvang graag foto’s van die van jou op @tienkeermetpensioen!

Nieuwste blogposts

Gepubliceerd op 4 april 2023
De aller-aller-allernieuwste iPhone...

Moet je altijd de aller-aller-allernieuwste iPhone hebben? Of kan het best een iOsje minder?

Gepubliceerd op 20 maart 2023
Boek Review: Het Simpele Pad naar Rijkdom van JL Collins

In dit artikel review ik het boek van JL Collins: Het Simpele Pad Naar Rijkdom.

Gepubliceerd op 6 maart 2023
Laserfocus in de praktijk

Laserfocus in de praktijk Zoals ik in dit artikel over